BiH dostavila NATO-u program reformi

© AP Photo / Virginia MayoSedište NATO-a u Briselu
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bosna i Hercegovina danas je u sedište NATO-a u Briselu zvanično dostavila Program reformi zemlje, samo jedan čas nakon imenovanja novog saziva Saveta ministara BiH.

Iako se očekivalo da Program reformi bude dostavljen tokom sutrašnjeg dana, to je ipak učinjeno već danas, prenosi „Kliks“.

Narodna skupština Republike Srpske danas poslepodne će razmatrati već poslati Program reformi, i to na zahtev člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Radi se o dokumentu koji je dugo pripreman i u vezi kog se dugo pregovaralo u Predsedništvu.

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović usvojili su, uz posredovanje međunarodne zajednice, krajem novembra Program reformi koji će odrediti NATO put Bosne i Hercegovine, preneo je Tanjug.

Na istoj sednici Zoran Tegeltija iz SNSD-a imenovan je za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, čime je otkočen proces imenovanja novog saziva državne Vlade.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je novi saziv Saveta ministara na današnjoj sednici. Za sastav novog Saveta glasalo je 29 poslanika, dok je protiv bilo njih osam, a jedan je suzdržan. Nakon potvrđivanja imenovanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, imenovani članovi Saveta ministara predvođeni predsedavajućim ove institucije položili su zakletvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala