Dačić pozvao Vučića da zajedno izađu na izbore

© Tanjug / Rade PrelićVučićeva senka nad Dačićem
Vučićeva senka nad Dačićem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je predsedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) zajedno izađu na predstojeće izbore.

„Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom“, rekao je Dačić povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je u intervjuu za TV Prva istakao da s predsednikom Vučićem ima veoma korektne odnose, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri.

Povodom zamerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da nema potrebe da ga brani jer je reč o predsedniku koji ima više od 50 odsto podrške.

Socijalisti više brane Vučića nego Dačića

„On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Ja sam mu juče čestitao na državničkom odnosu, i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške“, rekao je Dačić.

Dodao je da Vučića brani više od 99 odsto njegovih ljudi, ali i da i socijalisti više brane Vučića nego njega, što im, kaže, zamera.

Ukazao je na to da je njegova stranka do sada na izbore izlazila samostalno i da je normalno da ne može da poziva birače da glasaju za SNS i Vučića, već za, kako je rekao, Dačića.

Zapitao je zašto bi to neko trebalo da mu zamera i istakao da nema dileme na čijoj je strani.

Dačić je ponovio da mu nije u interesu da se udružuje bilo sa kim iz opozicije kako bi došao na vlast, kad je već na vlasti.

„Nisam ja toliki kockar da se udružim sa onima koji nemaju nikakve šanse da dođu na vlast, sa onima koji su bogatiji od mene milion puta, u koje ne veruje ni sam narod. Pa ja bih bio glup, nemojte da me potcenjujete“, rekao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala