Zvanična Moskva: Impičment Trampa ne dotiče Rusiju

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da zvanična Moskva neće davati ocene impičmenta predsednika SAD Donalda Trampa i da sam proces nema uticaja na odnose dve zemlje, uključujući kontrolu naoružanja.

„Rusija sa tim pitanjem nema nikakve veze. Ne postoji nikakva veza između impičmenta i našeg zajedničkog rada po raznim pitanjima, uključujući i kontrolu oružja“, naglasio je on.

Juče je predsednik Rusije Vladimir Putin na svojoj 15. godišnjoj konferenciji za štampu takođe komentarisao odluku Predstavničkog doma američkog Kongresa, koji je glasao za impičment Donalda Trampa. On je rekao da je to „unutarpolitička borba koja će se nastaviti“.

Razlozi za to su, po njegovom mišljenju, „veštački“ i to što demokrate koje su izgubile na izborima pokušavaju sada da na drugi način dođu do rezultata.

U sredu je Predstavnički dom američkog Kongresa glasao za impičment Donalda Trampa po dva osnova: za zloupotrebu položaja i za ometanje rada Kongresa. Ovim je Tramp postao četvrti predsednik u istoriji SAD koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smenom sa te funkcije.

Rusija ponovo poziva na ublažavanje sankcija Severnoj Koreji

Rjabkov je ponovo pozvao Savet bezbednosti UN da preduzme bilo kakve korake da bi se sankcije Severnoj Koreji ublažile.

On je rekao i da je situacija na Korejskom poluostrvu komplikovana, te da Rusija ne želi nikakav porast tenzija.

Podsetimo — Rusija i Kina pripremile su nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN u kojem se sve strane pozivaju na ublažavanje sankcija Severnoj Koreji, kako bi se poboljšala humanitarna situacija u zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala