Šta se dogodi kad vam neko iznenada pokuca na vrata

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
U kakvom su odnosu unutrašnji svet pisca i društvo u kojem je rat normalno stanje, a strah i mržnja osećanja od kojih ne može da se diše, u emisiji „Orbita kulture“ otkriva pisac Edgar Keret.

Ovaj autor, jedan od najprevođenijih i najpopularnijih izraelskih pisaca, majstor kratke proze, nedavno je u „Noći knjige“ predstavio svoja dva dela: „Iznenada neko pokuca na vrata“ i „Sedam dobrih godina“.

Šta se sve našlo na festivalu podvodnog filma koji se ovog vikenda održava u Jugoslovenskoj kinoteci, saznajemo od Nataše Krstić iz organizacije festivala, Željka Bajkina, autora filma „Skenderbeg s kadar“ i idejnog tvorca festivala Miodraga Đuknića.

U okviru projekta „Rastko“, u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom, otvorena je elektronska biblioteka profesora Miodraga Sibinovića. Šta sve čini ovaj elektronski bibliotečki izbor sa njegovim imenom, za Sputnjik otkriva naš poznati slavista, prevodilac i profesor Miodrag Sibinović.

Slušajte nas i saznajte šta se sve našlo na novom, šestom po redu, albumu kultnog šabačkog benda Goblini.

Naša gošća biće i Biljana Dojčinović, čiji uvodnik otvara nedavno objavljenu knjigu putopisa poznate srpske književnice i svetske putnice Jelene Dimitrijević. Biljana objašnjava šta je sve u novom svetu Jelena videla, osetila i opisala i kako je on izgledao pre sto godina, kada ga je ova poznata putnica pohodila.

A povodom velike izložbe u Narodnom muzeju na kojoj je predstavljeno 40 skulptura Ivana Meštrovića (od kojih najveći deo čini fragmente monumentalnog, ali nerealizovanog vajarskog dela „Vidovdanski hram“), o ovom umetniku, njegovom delu, kao i oduševljenju koje je ono izazvalo početkom prošlog veka, razgovaramo sa istoričarkom umetnosti iz Narodnog muzeja Lidijom Ham.

Šta se dogodi kad vam neko iznenada pokuca na vrata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala