Simonjanova poručila američkim demokratama da prouče omiljene ruske borilačke tehnike

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaGlavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan
Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan odgovorila je američkim demokratama, koji su poručili svojim pratiocima da prouče ruske propagandne tehnike, rekavši da su najdraže ruske tehnike blok i obaranje i da to ne pokušavaju kod kuće.

„Nacionalni komitet Demokratske stranke SAD objavio je na svom sajtu vodič za borbu protiv dezinformacija, kao savet uz novogodišnju čestitku. Citiram: ’Zapamtite: postoje propagandni mediji kao što su RT i Sputnjik. Naučite tehnike ruske propagande‘. Poštovani iz komiteta Demokratske stranke SAD! Naše najdraže tehnike su blok i obaranje. Dont traj it et houm. (Ne pokušavajte ovo kod kuće)“, napisala je Zaharova na svom nalogu na Tviteru.

​Ranije je Nacionalni komitet Demokratske stranke SAD objavio na svojoj veb-stranici listu preporuka za borbu protiv dezinformacija na internetu. Među preporukama je savet da se izbegavaju ruski „propagandni“ mediji — RT i Sputnjik.

Situacija sa ruskim medijima na Zapadu postaje sve teža. Niz zapadnih političara, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i predsednika Francuske, optužili su Sputnjik i RT za mešanje u izbore u SAD i Francuskoj, iako to nisu potvrdili nikakvim dokazima. Ruski zvaničnici su više puta negirali te optužbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala