Sad Tramp traži hitan početak procesa impičmenta u Senatu

© AP Photo / Carolyn KasterAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da traži da što pre počne proces impičmenta u Senatu američkog Kongresa.

„Nakon što mi demokrate nisu ispoštovale odgovarajući proces u Predstavničkom domu, ni advokate, ni svedoke, ništa, sada žele da diktiraju Senatu kako da vodi svoj proces. Oni u stvari nemaju nikakve dokaze, neće se čak ni pojaviti. Žele da se izvuku, A ja želim da proces hitno počne!“, napisao je američki lider na svom profilu na Tviteru.

„Demokrate u Predstavničkom domu nisu mogle da dobiju ni jedan glas republikanaca za podršku njihovog prevarantskog impičmenta. Republikanci nikada još nisu bili ovako jedinstveni! Demokrate imaju tako loše dokaze u ovom slučaju, da ne žele čak ni da učestvuju u ovom procesu“, dodao je Tramp.

Podsetimo — u Predstavničkom domu američkog Kongresa rezultati glasanja za impičment bili su podeljeni po partijskoj osnovi — parlamentarna većina koju čine demokrate glasala je za, dok su republikanci bili protiv. Za tačku o zloupotrebi položaja glasalo je „za“ 230 predstavnika, dok je protiv bilo 197, uključujući dvojicu demokrata, a jedan je bio uzdržan. Po drugoj tački — opstrukcija Kongresa — „za“ je bilo 229 predstavnika, uključujući jednog nezavisnog kongresmena, dok je protiv bilo 198, uključujući trojicu demokrata. Jedan parlamentarac je opet bio uzdržan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala