„Ne kačite se sa demonima“: Egzorcisti osuđuju knjigu koja uči decu kako da prizivaju zle duhove

© PiksabejDete i demon
Dete i demon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodno udruženje egzorcista upozorava roditelje na „Dečiju knjigu demona“, koja uči decu od pet godina kako da prizivaju demone kako bi im pomogli u problemima kao što su zadirkivanja i mrske školske obaveze.

Bizarna knjiga, objavljena početkom ove godine, podučava decu uzrasta od pet do deset godina kako da prizovu raznorazne zle duhove kako bi rešili svoje probleme koristeći niz jednostavnih simbola (dečje ruke ih lako crtaju).

Ukleti zamak, duhovi - Sputnik Srbija
Sputnjik otkriva: Otkud sve više snimljenih duhova

„Bljutava večera? Pozovite demona da je pretvori u kolače. Ne želite da idete u školu? Pozovite duha da vas razboli“.

Egzorcisti su zapanjeni.

„’Dečja knjiga demona‘ prikazuje prizivanje demona kao nešto ’normalno i preporučljivo‘“, procenio je predsednik udruženja egzorcista otac Frančesko Bamonte.

„Knjiga poziva decu da se sjedine sa njima, da ih iskoriste... Ne kačite se se demonima!“, upozorava on.

Onaj ko navodi dete da priziva đavole kao da je stavio bombu u njegove ruke. Pre ili kasnije dete će povući okidač i bomba će mu eksplodirati u rukama.

„Knjiga je deo trenda obožavanja đavola kao ’normalne alternative drugim religijama‘“, dodao je Bamonte i rekao da pružanje takvog materijala decu zbunjuje u razlikovanju dobrog i lošeg.

„Naučiti decu da traže pomoć od demona — čak i onog koji je upakovan i prilagođen deci, sa kapicom između rogova — to je kao da im kažete da zatraže pomoć od kriminalca“, rekao je sveštenik.

Dok izdavač „Kojama pres“ predstavlja knjigu kao „paranormalnu parodiju“ — možda nakon mnoštva zastrašujuće negativnih kritika roditelja koji smatraju da je izašla „pravo iz grotla paklenog smeća“ i kao „čisto zlo“ — „ona i dalje ostavlja rizik da dete uvede demone u svoj dom“, upozorili su egzorcisti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala