Posle sedam godina opet u Nikšiću: Davidović uz mošti Sv. Vasilija

© Foto : DF/FejsbukMiodrag Daka Davidović
Miodrag Daka Davidović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Miodrag Daka Davidović, nikšićki biznismen i dobrotovor Srpske pravoslavne crkve stigao je u Crnu Goru oko 15 i 30 časova, a njega su na aerodromu u Golubovima dočekali predstavnici Demokratskog fronta.

Miodrag Daka Davidović došao je posle više godina u Crnu Goru, da prisustvuje velikom Crkveno-narodnom saboru koji se sutra održava u Nikšiću. Na aerodromu mu je dobrodošlicu poželela delagacije DF-a koju su činili portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević i Mihailo Čađenović koji je ležao nevin osam meseci u spuškom zatvoru zbog progona koji nad DF-om vrši Milivoje Katnić po nalogu Mila Đukanovića, navodi se na fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Dolazak u Nikšić Davidović je najavio preko portala „Novosti“, kada je saopštio da ima obavezu da bude uz svoj narod i crkvu kada je najteže.

„Moram biti uz svoju crkvu naše crkvene velikodostojnike, monaštvo, sveštenstvo, verni narod, moje Nikšićane. Branimo ono što nam je najsvetije, svoje korene, ime i prezime, a u tome nam pomaže Sveti Vasilije Ostroški. Radujem se dolasku među svoje, kazao je Davidović za portal „Novosti“.

Pre desetak dana izvršen je snajperski napad na Daku Davidovića dok se nalazio u društvu vladike Joanikija. Ubrzo posle napada pronađeno je oružje u zapaljenom automobilu na Novom Beogradu, Počinioci još nisu otkriveni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala