Mandić upozorio vlast: Ne idite tim putem, prva kap krvi kada padne... /video/

© AFP 2023 / SAVO PRELEVIC Andrija Mandić
Andrija Mandić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je danas Vladu da povuče iz skupštinske procedure Predlog zakona o slobodi veroispovesti.

„Mi smo se na Trojčindanskom saboru ovde u Podgorici zakleli da ćemo braniti našu Crkvu. Sto hiljada ljudi je potpisalo tu zakletvu i ona se nalazi kod naših episkopa. Mi ćemo naravno slediti volju naših episkopa, ali ne zaboravite da i ’Gorski vijenac‘ počinje sabranjem na Trojčindan.“

On je, predlažući u parlamentu da se uvede novi praznik, 13. novembar — Dan Petra Drugog Petrovića Njegoša, kao crnogorski praznik kulture, rekao da vlast želi da otme Njegoševu crkvu.

„Mi, naslednici te njegoševske crkve, pozivamo vas braćo da ne idete tim putem. Nemojte da idete ovim putem, jer ćemo ući u ono o čemu piše ’Gorski vijenac‘. Nemojte ići tim putem, jer će se desiti strašne stvari u Crnoj Gori, koje mi ne želimo da se dese“, istakao je on.

„Mi smo spremni da ispunimo dužnost koju su ispunili naši preci“, kazao je.

„Pozivamo muslimane i katolike da se ne mešaju u ovo. Sve ovo se videlo u istoriji Crne Gore, završilo se katastrofama i niko nikoga nije temeljitije istrebljivao nego što smo mi u Crnoj Gori jedni druge“, naveo je on, istakavši da su oni rešili pitanje verskih zajednica.

Poslanik DF-a je poručio da ih niko ne može zaplašiti.

„Više u Crnoj Gori ima zakopanog oružja, nego u vojnim i policijskim magacinima. Prva krv koja padne u Crnoj Gori — neće niko od onih kojima je naneto zlo otići kod (Milivoja) Katnića, (Veselina) Veljovića, (Vesne) Medenice… nego će zakucati na vrata onome kako bi taj dug naplatio. To moraju da znaju i (Milo) Đukanović, i (Duško) Marković, i Veljović. To je poruka koju morate da razumete“, zaključio je Mandić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala