Duterte Hagu: Ili me uhapsite ili obesite

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Filipina Rodrigo Duterte
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte (74) poručio je danas Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ga uhapsi ili obesi zbog navodnih ubistava u njegovom ratu protiv droga, ali je rekao i da neće da sarađuje sa strancima ukoliko ga izvedu na sud.

Njegove primedbe su najnovije protivljenje sudu u Hagu, koji tek treba da donese odluku da li će istražiti na hiljade smrtnih slučajeva tokom „rata protiv droga“, u kome su, prema rečima aktivista, počinjeni zločini protiv čovečnosti, prenosi Rojters.

„Ne plašite me time da ćete me uhapsiti. Nikada neću sebi dozvoliti da odgovaram pred belcima. Nikada, nikada, nikada neću odgovoriti ni na jedno vaše pitanje. To je glupost za mene. Odgovaram jedino Filipincima. Filipinci će mi suditi“, rekao je Duterte.

Duterte je dodao da će, i ako ga obese zbog svega što je radio, to biti njegovo zadovoljstvo.

Grupe za zaštitu ljudskih prava saopštile su da je Duterteova borba dovela do sistematskih ubistava i njihovog zataškavanja od strane policije.

Policija je to negirala i saopštila je da su oko 7.000 ubijenih bili naoružani narko dileri koji su se opirali hapšenju, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala