„Pogrešna pesma!“ Na Kolindinom mitingu pustili Škorinu pesmu /video/

© AP Photo / Damir SagoljPredsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - arhivska fotografija
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom posete hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi predsednički mandat HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović Kutini, sa razglasa se čula pesma njenog protivkandidata, pevača Miroslava Škore, što je izazvalo komičnu reakciju njenog stranačkog kolege Romana Resaveca.

Na snimku koji je na Fejsbuku objavio hrvatski portal „Kutina info“, može se videti kako Grabar Kitarovićeva daje izjavu novinarima uz zvuke pesme Miroslava Škore „Ne dirajte mi ravnicu“, dok Rosavec pokušava da nekome signalizira da je puštena „pogrešna pesma“.

„Pogrešna pesma! Pogrešna pesma! Pa Škorina“, moglo se pročitati sa njegovih usana.

Kako podseća hrvatski „Jutarnji list“, Grabar Kitarovićeva je na predizbornom skupu u Osijeku čak i pohvalila pesmu „Ne dirajte mi ravnicu“, koju je, međutim, pripisala „Zlatnim dukatima“, grupi koja se danas zove „Najbolji hrvatski tamburaši“, koji kompoziciju jesu pevali i obradili, ali ju je napisao i komponovao Miroslav Škoro.

Grabar Kitarovićeva tada nije bila sigurna kako se bend zove, pa ih je prvo nazvala „Zlatnim hrvatskim tamburašima“, a zatim joj je neko iz publike doviknuo: „Najbolji hrvatski tamburaši!“.

„Meni su danas, kako se zovu, Zlatni hrvatski tamburaši... Najbolji! Meni su ostali u sećanju i nikad mi neće otići iz sećanja kao Zlatni dukati. Jer oni su ti koji su pevali ’Ne dirajte mi ravnicu‘“, rekla je Grabar Kitarovićeva u Osijeku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala