Ukinut kućni pritvor Aleksandru Obradoviću iz Krušika

CC0 / piksabej / Čekić
Čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donela je rešenje kojim se uzbunjivaču iz „Krušika“ Aleksandru Obradoviću ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta, saopšteno je iz tog suda.

Iz obrazloženja odluke, kako se navodi u saopštenju suda, proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i u dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra, u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera kućnog pritvora.

Iz suda podsećaju i da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Prethodno su građanska inicijativa „Sloboda za Aleksandra“ i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac dostavili potpise 25.000 građana koji su smatrali da je pritvor Obradovića neosnovan i tražili njegovo puštanje.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je Ministarstvu unutrašnjih poslova juče uputio urgenciju za pojašnjenje pravnog osnova hapšenja Aleksandra Obradovića, kao i pitanja u vezi sa merama i radnjama prilikom Obradovićevog privođenja u krugu fabrike namenske industrije „Krušik“ u Valjevu 18. septembra.

Podsetimo, Obradović je uhapšen tri dana nakon što je međunarodni portal „Arms voč“ objavio tekst o tome kako pojedine firme po povlašćenim cenama kupuju oružje od „Krušika“.

Kućni pritvor Obradoviću određen je na inicijativu republičkog javnog tužioca i protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je odavao poverljive poslovne informacije fabrike oružja „Krušik“ iz Valjeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala