Kremlj: Američke sankcije protiv „Severnog toka 2“ ne dopadaju se ni Evropi ni Rusiji

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac, zvonik Ivana Velikog i Arhangelski sabor u moskovskom Kremlju
Kremaljski dvorac, zvonik Ivana Velikog i Arhangelski sabor u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se američke sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ ne dopadaju ni Rusiji ni Evropi, uključujući i Pariz i Berlin, kao i da su u potpunosti u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

On je rekao da te američke sankcije predstavljaju idealan primer nelojalne konkurencije, budući da Amerika nastoji da Evropi ponudi svoj gas, koji je daleko skuplji.

Što se tiče samog gasovoda, Peskov je ocenio da je stav Rusije da će izgradnja „Severnog toka 2“ biti završena uprkos američkim sankcijama.

„Naše stanovište je da će projekat biti završen“, naglasio je on.

Zabrinutost zbog ekspanzije NATO-a

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osvrnuo se i na pitanje NATO-a, rekavši da nije tajna da je Moskva zabrinuta zbog ekspanzije Alijanse u pravcu njenih granica.

On je prokomentarisao i nedavnu izjavu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova, koji je upozorio da vojne vežbe NATO-a u baltičkim zemljama, Poljskoj, kao i u vodama Crnog i Baltičkog mora, ukazuju na činjenicu da se Alijansa priprema za sukob velikih razmera, rekavši „da se ovde radi o mišljenju profesionalca, koje je zasnovano na analizi koju vojska obavlja u procesu monitoringa manevara koje izvodi NATO“.

„Administracija predsednika Ruske Federacije, sa vojne tačke gledišta, ocenu ne može da daje“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala