Bečka škola: Deci preporučuju da puše, kako se ne bi ugojili

CC0 / Pixabay / Zgrada Bečke opere
Zgrada Bečke opere - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše! To je savet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

U izveštaju specijalne komisije koja istražuje zloupotrebe na Akademiji, navodi se da su mladi plesači podvrgnuti surovim metodama obuke i loše kontrolisanim velikim naporima. Uz to su i ponižavani tako što profesori, kad su im se obraćali, nisu koristili njihovo ime i prezime, već ime i broj odeće.

Prema rečima predsednice komisije Suzane Rejdel Krauskopf, mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke, naterani da rade mnogo više nego što je dozvoljeno i niko ne kontroliše koliki napor deca mogu da izdrže. Ona je izjavila da direktor Bečke opere Dominik Majer ne obavlja uspešno svoje obaveze.

CC0 / Pixabay / Mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke
Bečka škola: Deci preporučuju da puše, kako se ne bi ugojili - Sputnik Srbija
Mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke

Rukovodstvo Opere izjavljuje da je već smanjen broj nastupa učenika i obećava da će detaljnije proučiti izveštaj pre nego što da potpuniji odgovor.

Austrijski list „Falter“ je već pisao da se učenici redovno susreću sa zlostavljanjem i ponižavanjem, a da se devojčice dovode do anoreksije i bulimije. Pored toga, jedan od učenika je govorio i o seksualnim uznemiravanjima od strane predavača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala