Američki vojnici se vratili u šest baza u Siriji

Pratite nas
Američki vojnici, koji su nakon početka turske operacije „Izvor mira“ povukli svoje vojnike iz 16 baza i kontrolnih punktova u Siriji, vratili su se u šest baza, prenosi agencija „Anadolija“.

Navodi se da se američki vojnici trenutno učvršćuju na severoistoku Sirije oko granice sa Turskom i Irakom i u oblastima naftnih polja.

Saopšteno je da su američki vojnici u provinciji Haseka, na severoistoku Sirije, raspoređeni u pet baza i kontrolnih punktova. Pored toga, Amerikanci formiraju još dva kontrolna punkta u naseljenoj oblasti Kahtanija, u Haseki, i naselju Himo, u oblasti Kamišle.

SAD planiraju da utvrde bezbednost na teritoriji naftnih polja u Haseki i da se učvrste na sirijsko-turskoj granici, prenosi agencija.

Prema saopštenju, američki vojnici su trenutno raspoređeni u Siriji u 11 baza i kontrolnih punktova, od kojih se pet nalazi u Haseki, četiri u Dejr el Zoru i dve u Raki.

U provinciji Dejl el Zor američki vojnici grade još dva kontrolna punkta.

SAD i Turska su 17. oktobra saopštile da su sklopile dogovor da Turska prekine vojnu operaciju u Siriji da bi dozvolila kurdskim Odredima narodne samoodbrane da izađu u bezbednu zonu u roku od 120 časova. Kasnije je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio da SAD nisu potpuno ispunile svoje obaveze pred Ankarom u okviru dogovora o Siriji, kao i da Ankara nije spremna na kompromise.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala