„Rijaliti“ ruske vojske: Kako mladi ruski oficiri organizuju zasede neprijatelju /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaObuka oficira Oružanih snaga Rusije
Obuka oficira Oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učesnici specijalnog eksperimenta Ministarstva odbrane za obuku oficira u ovoj epizodi moraju da odgovore na još jedan izazov, koji uključuje organizovanje zasede, uništavanje konvoja neprijateljskih jedinica, zauzimanje vojnih vozila bez ijednog ispaljenog metka, kao i krađu tajnih dokumenata.

Prvi put u istoriji Oružanih snaga Rusije Ministarstvo odbrane skida veo tajne sa sistema borbene obuke ruskih snaga za specijalne namene. Ekskluzivnu seriju specijalnih reportaža „Vod“ emituje zvanični servis Ministarstva odbrane Rusije — televizija „Zvezda“.

Učesnik projekta Ivan kaže da su se u poslednja tri dana mnogo premeštali, tražili zadate objekte i izvršavali određene zadatke.

„Malo smo spavali, a kretali smo se uglavnom noću, kako bi bili manje primetni. Kod svakoga dolaze do izražaja moralne vrednosti. Kada se čovek nađe u takvim uslovima, odmah se pokaže kakav je“, naglašava mladi vojnik.

Instruktori specijalnih jedinica prate svaki korak učesnika projekta i ocenjuju ih. Zadaci postaju sve komplikovaniji, a komandir grupe se menja tokom svakog novog zadatka.

Na čelu druge grupe danas je Julija, koja je uspela da izvede najuspešniju operaciju organizacije zasede na neprijateljski konvoj.

„Iskreno, bilo je strašno“, ističe ona.

Nakon izvršavanja borbenih zadataka, instruktori specijalnih snaga upućuju oficire u najsitnije detalje — od toga kako se pravilno drži automatska puška do toga kako se suprotstaviti napadačima.

Instruktori su odlučili da zakomplikuju zadatke učesnicima projekta. Izviđačke jedinice moraju da izvrše sve borbene zadatke za pet dana bez vraćanja u bazu.

„Kod nas izviđača je, kako kažu, više znoja, a manje krvi“, zaključuje Ivan.

Pogledajte kakve su zadatke izvršavali mladi oficiri u prethodnoj epizodi projekta „Vod“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala