Sputnjikova digitalna jelka počela sa emitovanjem vesti iz ruske prestonice

© SputnikNovogodišnja jelka agencije Sputnjik u tržnom centru GUM u Moskvi
Novogodišnja jelka agencije Sputnjik u tržnom centru GUM u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na digitalnoj jelki Sputnjika, postavljenoj u tržnom centru GUM u Moskvi, počelo je emitovanje novogodišnjih vesti i običaja iz nekoliko desetina država u kojima radi portal i radio Sputnjik.

Do kraja praznika posetioci tržnog centra će svakodnevno moći da čitaju operativne vesti, kao i zabavne i poučne priče iz različitih država.

Sputnjik ove godine slavi svoju petu godišnjicu rada, a jelka je poklon stanovnicima Moskve i gostima prestonice za vreme praznika.

Medijska grupa izveštava na 33 jezika i dobro poznaje praznične tradicije mnogih zemalja. Vesti će se emitovati kako na ruskom, tako i na nacionalnim jezicima.

Želite da znate kako zovu moldavskog Deda Mraza? Šta se nalazi na božićnoj trpezi u Estoniji? Koja je najposećenija rezidencija Deda Mraza u zemljama ZNG? Odakle potiču novogodišnji ukrasi? Kakve su novogodišnje trpeze u Francuskoj i Italiji?

© SputnikNovogodišnja jelka agencije Sputnjik u tržnom centru GUM u Moskvi
Sputnjikova digitalna jelka počela sa emitovanjem vesti iz ruske prestonice - Sputnik Srbija
Novogodišnja jelka agencije Sputnjik u tržnom centru GUM u Moskvi

Posetioci GUM-a će moći da pročitaju odgovore na ta i mnoga druga pitanja, ali će moći da pročitaju i najnovije vesti iz celog sveta na traci sa pokretnim tekstom koja će kružiti oko jelke.

Novogodišnji maraton Dana zemalja Sputnjika otvorila je Jermenija. Tokom pripreme i proslave Božića koji proslavljaju zapadni hrišćani ovog meseca, od 21. decembra maraton nastavljaju praznične vesti iz Estonije, Nemačke, Francuske, zemalja engleskog i španskog govornog područja.

Jedinstveni inovativni umetnički objekat Sputnjika deo je projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“, koji se realizuje već 12. put. Prema tradiciji kompanije, partneri glavnog tržnog centra u zemlji na skoro dva meseca ga pretvaraju u bajkovitu šumu. Posetioci se mogu prošetati njime od 27. novembra do 19. januara.

MIA „Rusija sevodnja“ i Sputnjik su informativni partneri GUM-Klizališta, projekta „Novogodišnje jelke u GUM-u na Crvenom trgu“ i GUM-Izložbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala