Putin zahvalio Makronu za dobru organizaciju samita „normandijske četvorke“

© AP Photo / Rafael YaghobzadehPredsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron pred sastanak "normandijske četvorke" u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron pred sastanak normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom o realizaciji rusko-turskog dogovora o severoistoku Sirije i situaciji u provinciji Idlibu, saopštila je pres-služba Kremlja.

Vladimir Putin je zahvalio Emanuela Makrona za dobru organizaciju samita ’normandijske četvorke‘ 9. decembra u Parizu. Lideri su pozitivno ocenili postignute dogovore koji su u skladu sa implementacijom Minskih sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Rusije je naglasio potrebu da se poštuju dogovoreni koraci, uključujući legalizaciju specijalnog statusa Donbasa, osiguranje režima prekida vatre i razmenu zarobljenika.

Bilo je reči i o problemu tranzita ruskog gasa u zemlje EU preko teritorije Ukrajine.

Putin je tokom telefonskog razgovora sa Makronom informisao francuskog lidera i o toku realizacije rusko-turskog sporazuma o severoistoku Sirije i situaciji u provinciji Idlibu.

Dva predsednika su se složila da se kriza u Libiji može rešiti diplomatskim putem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala