Objavljene nove preporuke za Evropu: Blokirati pristup RT-u i Sputnjiku

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaTelevizija RT
Televizija RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Analitički centar „Evropske vrednosti“ objavio je izveštaj u kom se evropsko društvo poziva da prestane da smatra televiziju RT i agenciju Sputnjik predstavnicima „slobodnih medija“, a takođe se preporučuje da se blokira pristup novinarima tih kuća konferencijama za medije.

Izveštaj je objavljen početkom ovog meseca pod nazivom „Strategija za posmatranje Kremlja i preventivu od neprijateljskog ruskog mešanja“ (Kremlin Watch Strategy for Countering Hostile Russian Interference), u kom se takođe navodi i da bi sve zemlje Evrope trebale da obustave „legitimizaciju ruskih instrumenata za širenje dezinformacija putem medijskih platformi“.

Osim toga, u izveštaju stoji i da televizija RT i agencija Sputnjik, kao i ostale ruske državne televizije, nisu medijske organizacije, već se samo tako predstavljaju.

Studio informativne agencije i radija Sputnjik na VI Međunarodnom kulturnom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Francuske vlasti u hajci na Sputnjik i RT

Ova mera, dodaje se u izveštaju, predstavljala bi i jasan signal svim novinarima da je „rad za rusku Vladu ─ put u jednom smeru“, ali i evropskim činovnicima da niko ne bi trebalo da „legitimizuje te organizacije i da pristaje na intervjue sa njima“.

U izveštaju je takođe objavljen i spisak od 2.327 javnih, političkih i kulturnih organizacija iz zapadnih zemalja koji su u nekom trenutku gostovali na televiziji RT, a između ostalih navedeni su i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala