Napravljena prva eksperimentalna partija ruskih haubica „Koalicija“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSamohodna artiljerijska haubica "Msta S" i samohodne artiljerijske haubice "Koalicija SV" na vojnoj paradi u Moskvi
Samohodna artiljerijska haubica Msta S i samohodne artiljerijske haubice Koalicija SV na vojnoj paradi u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska fabrika za mašinogradnju „Uraltransmaš“ pripremila je prvu eksperimentalnu partiju najnovijih samohodnih artiljerijskih topova „Koalicija SV“, saopštio je generalni direktor preduzeća Dmitrij Semizorov.

„One su ispred svog vremena, tako da će još dugo postojati potreba za postojećim modelima od 2S3M (’Akacija‘) do 2S19M2 (’Msta SM‘). Mislim da će osnovu parka samohodnih artiljerijskih topova ovog kalibra činiti upravo modeli 2S19M1 (’MSTA S‘) i modernizovani 2S19M2, koji jednostavno imaju ogroman potencijal za modernizaciju“, rekao je Semizorov.

Na forumu „Armija 2018“ načelnik raketnih snaga i artiljerije kopnenih snaga ruske vojske general-pukovnik Mihail Matvejevski rekao je novinarima da su najnovije samohodne haubice „Koalicija SV“ prvi korak ka robotizaciji vojne tehnike.

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSamohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 "Koalicija SV"
Napravljena prva eksperimentalna partija ruskih haubica „Koalicija“ - Sputnik Srbija
Samohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 "Koalicija SV"

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da želi da završi testiranja samohodnih artiljerijskih oruđa „Koalicija SV“ 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala