Prvi avion sa aerodroma „Morava“ poleteo ka Beču

© Ministarstvo odbraneAerodrom Morava
Aerodrom Morava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi avion kompanije „Er Srbija“ poleteo je danas nekoliko minuta pre podneva sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva ka Beču, a čelnici Čačka, Kraljeva i Vrnjačke Banje kažu da je za građane centralne i zapadne Srbije to ispunjenje dugogodišnjeg sna.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je to istorijski dan za Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, jer će sada građani tog kraja umesto za tri časa do Beograda putovati 30 minuta, a do Beča čas i po.

„Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč“, rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, uz početak gradnje Moravskog koridora, otvaranjem „Leonija“ i „Taip grupe“, Kraljevo ponovo postaje industrijski grad i grad koji je dobro infrastrukturno povezan sa svim gradovima u Srbiji, ali i sa inostranstvom.

„Očekujem da je ovo početak novog života na Ibru i da ćemo u godinama koje slede govoriti samo o uspesima i dobrim rezultatima“, podvukao je Terzić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saglasan je sa kraljevačkim kolegom da je ovo veliki dan za sve stanovnike centralne i zapadne Srbije, dodajući da za njih počinje „nova era“.

„Ovo je ulaganje u budućnost i veliki iskorak da mladi ostanu u ovom delu Srbije, da imamo što više turista i privrednika. Ubeđen sam da će već u narednim godinama ’kargo‘ terminal stvoriti uslove za poljoprivrednike i privrednike da sa svojim proizvodima brže dođu na tržište Evrope i sveta“, naveo je Todorović.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović kaže da je aerodrom u tom regionu bio želja i potreba u turističkom i privrednom smislu, kako bi bio povezan sa centrima u Srbiji i u Evropi.

„U turističkom smislu, za Vrnjačku Banju je to veliki poduhvat, jer smo imali veliki hendikep i primedbe i naših turista i turista iz inostranstva koji su se žalili na dug transfer od Beograda do Vrnjačke Banje“, rekao je Đurović.

Izrazio je nadu da će u dogovoru sa „Er Srbijom“ u narednom periodu dogovoriti čarter letove koji su turistički bitni za Vrnjačku Banju.

Aerodrom „Morava“ ima sve što je putnicima potrebno, a i Banka Poštanska štedionica je nedavno na aerodromu otvorila svoju ekspozituru.

Prvi avion sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva trebao je ka Beču da poleti jutros u 7 časova i 55 minuta. Poletanje je, međutim, bilo odloženo jer letelica iz Beograda nije mogla da sleti na pistu „Morave“ zbog guste magle.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala