Borba za zemlju u Ukrajini: Sukobi demonstranata i policije ispred Vrhovne rade /video/

© REUTERS / Valentyn OgirenkoDemonstracije u Kijevu
Demonstracije u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na mitingu ispred Vrhovne rade Ukrajine došlo je do sukoba demonstranata i policije. Tom prilikom povređeno je 17 pripadnika policije, dok je uhapšeno 26 demonstranata.

Demonstranti koji se protive zakonu o prodaji zemljišta ispred zgrade Vrhovne rade sukobili su se sa pripadnicima policije. Oni su bacali drvene predmete, kamenice i boce, zbog čega je policija upotrebila suzavac.

Do sukoba je došlo jer su nacionalisti pokušali da podignu šatore u centru grada.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski osudio je proteste kod Vrhovne rade u Kijevu i podsetio da se ne može dopustiti kršenje zakona tokom mitinga.

„Diskusije o zakonodavnoj inicijativi ne treba da narušavaju zakon. Ja poštujem mišljenje Ukrajinaca, tokom nekoliko meseci mi slušamo predloge o reformama. Ipak, na mitingu koji je organizovan zbog zakona o zemljištu ne čuju se glasovi farmera, već političke parole. Zbog njih su nastradali i demonstranti i policajci“, napisao je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinski predsednik je naglasio da svaki građanin ima pravo na mirno okupljanje kako bi izrazio svoje mišljenje. Ipak, čovek treba da nosi odgovornost ako zbog njegovih akcija nastradaju drugi, istakao je Zelenski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala