Julija Timošenko: Ukrajinu čeka glad kao na Madagaskaru

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaLider ukrajinske partije Otadžbina Julija Timošenko obraća se pristalicama na mitingu u Kijevu
Lider ukrajinske partije Otadžbina Julija Timošenko obraća se pristalicama na mitingu u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinu očekuje glad ako vlasti usvoje zakon o prodaji zemljišta, izjavila je bivša premijerka Julija Timošenko za televiziju „112 Ukrajina“.

Timošenkova je sigurna da će otvaranjem tržišta za prodaju poljoprivrednog zemljišta transnacionalne korporacije brzo pokupovati svu ukrajinsku zemlju.

„Ovu zemlju će kupiti veliki monopolisti. Nije bitno da li su oni ukrajinskog porekla. To su veliki monopolisti, globalisti“, izjavila je Timošenkova.

Julija Timošenko stigla u Kijev - Sputnik Srbija
Timošenkova: Ne prodajte zemlju i državna preduzeća

Ona je naglasila da će se zemlja pretvoriti u špekulativnu robu i da će preći u vlasništvo korporacija koje neće proizvoditi ekološki čiste proizvode.

„Oni će zasipati zemlju hemikalijama, kao što se to radi u celom svetu. Oni će trgovati sirovinama“, dodala je ukrajinska poslanica.

Prema rečima Timošenkove, taj proces u Ukrajini može da izazove glad. Ona je navela primer Madagaskara, gde je poljoprivredna zemlja prodata transnacionalnim korporacijama, nakon čega se ta država našla među liderima po gladi među stanovništvom.

„Mi ćemo ostati bez zemlje i bez hrane, kao Madagaskar. Madagaskar je krenuo tim putem“, objasnila je Timošenkova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala