Amerika ponovo odbila vizu ruskom senatoru

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov saopštio je da neće prisustvovati zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, jer mu ambasada SAD po drugi put nije izdala vizu.

Sutra u Njujorku na sednici Generalne skupštine UN u devet časova ujutru po njujorškom vremenu biće razmatrana godišnja rezolucija o neprihvatljivosti veličanja nacizma. Ruska strana je još jednom zatražila vizu za člana zvanične delegacije Kosačova Konstantina Josifoviča. Ponovni zahtev je poslat ambasadi SAD 8. novembra ove godine. Do sada američka ambasada nije odgovorila na zahtev za vizu. To znači da je ovo drugi put da će mi, kao članu zvanične delegacije Rusije na sednici Generalne skupštine UN, viza biti odbijena, što znači da mi je uskraćena mogućnost da učestvujem u radu Generalne skupštine UN na teritoriji SAD“, rekao je Kosačov na pres-konferenciji.

Prema njegovim rečima, to nema nikakve veze sa nacionalnom jurisdikcijom SAD, jer je Vašington, u skladu sa specijalnim sporazumom sa UN, garantovao izdavanje viza svim učesnicima odgovarajućih događaja Ujedinjenih nacija u SAD.

„SAD su tim postupkom prekršili svoje obaveze prema UN i međunarodnoj zajednici na najradikalniji način. Zadržaćemo ovu temu na dnevnom redu tokom naših bilateralnih pregovora. Nastojaćemo na tome da SAD ili ispunjavaju svoje obaveze ili da tu nemoralnu i apsolutno nezakonitu praksu odlučno osudi međunarodna zajednica, uključujući i UN“, zaključio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala