Vučić: U aprilu u Kini na poziv predsednika Sija

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da prihvata poziv kineskog kolege Si Đinpinga da u aprilu poseti Kinu.

Vučić je preneo da je, na današnjem sastanku sa kineskom kompanijom „Ziđin, koja je preuzela RTB Bor, od kineske ambasador Čen Bo dobio poziv predsednika Kine da poseti tu zemlju.

„Potvrđujem da idem u aprilu u posetu Kini. Podsetio bih Vas, ambasadorka, da ću biti mnogo tužan ako ne dođe do posete predsednika Sija Srbiji do kraja iduće godine, kako mi je potvrdio“, kazao je Vučić na otvaranju izložbe o infrastrukturnim projektima.

Rekao je da se spremao dva dana da na kineskom nešto govori i da bi se zahvalio. Ukazao je da je „Ziđin“ mnogo pomogao Srbiji, te je preneo da je, kada se sa predstavnicima te kompanije pojavio pre godinu dana u Boru video kako su izgledali razočarani, kao da smo ih prešli, ali i da je video u njihovim očima odlučnost da naprave dobar posao.

„Neki su hteli da zatvore taj rudnik 2003. godine. Predsedniče Si, pomogli ste nam mnogo. Prošle godine je proizvodnja koncentrata bakra iznosila 41.000 tonu, a za 3,5 godine biće 250.000 tona. Samo to će nam doprineti napretku od jedan odsto BDP-a“, objasnio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala