Vučić: Predstavljanje plana za budućnost 28. decembra

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 28. decembra sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima izložiti program „Srbija 2025“.

Posle otvaranja multimedijalne izložbe „Srbija 2019 — godina infrastrukture“, Vučić je novinarima rekao da će to biti plan za budućnost.
„Plan za budućnost kojim ćete se dodatno ponositi“, poručio je Vučić i naglasio da je vidljivo koliko je Srbija napredovala, prenosi Tanjug.

Zahvalio je svima koji su, uprkos svim hajkama i harangama, podržavali posvećenost u radu.

„Bez njih ne bismo mogli pola onoga da uradimo što smo danas uradili“, dodao je Vučić.

Najavio je da će za dva dana otvoriti deonicu auto-puta Obrenovac-Surčin, a 26. decembra novih 27 kilometara „ipsilon“ kraka Koridora 10 prema Kelebiji i mađarskoj granici.

Ukazao je i da radnici iz Kine, koji su angažovani na infrastrukturnim projektima u Srbiji, rade odlično i da su sagradili fantastičan most preko Save i Kolubare, koji će biti otvoren u sredu.

„Dođite prekosutra da obiđete taj veličanstveni most. To je preko vode sve vreme, preko Save i Kolubare, dve reke su premošćene“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da li je kvalitet puteva koji rade Kinezi jednakog kvaliteta kao putevi koje rade Evropljani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras multimedijalnu izložbu „Srbija 2019 — godina infrastrukture“, na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja.

Vučić se, prolazeći kroz sale u kojima su pojedinačno predstavljeni infrastrukturni projekti, između ostalog informisao i o „Plavom vozu“ i predložio da bi Titov voz mogao da se iskoristi kada dolazi neko od stranih zvaničnika u posetu Srbiji.

Reč je o multimedijalnoj izložbi koja će za građane biti otvorena u četvrtak i petak, od 12 do 17 časova.

Predstavnici medija su pre toga mogli da pogledaju izložbu, a u prvu salu, pod imenom „Koridor 10“, ulazi se kroz maketu tunela „Manajle“, u kojoj su postavljena dva video bima koja predstavljaju sam tunel.

U toj sali nalazi se velika mapa Koridora 10 sa svim karakteristikama, zatim velika maketa mosta „Vrla“ kod Vladičinog Hana, kao i informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata na koridoru.

Posle prolaska kroz „naplatnu rampu“ ulazi se u salu „Miloš Veliki“, u kojoj je predstavljen taj auto-put.

Tu se mogu pročitati informacije o radovima i šta su sve radnici morali da urade, pa tako na fotografiji tunela „Brančić“ piše da je oko 300 radnika svakog dana bilo angažovano kako bi tunel bio probijen, te da je za njegovu izgradnju bilo potrebno više od 92.000 kubika betona i 5.500 tona čelika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala