Putin zabranio bivšim pripadnicima FSB da napuštaju zemlju

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa predstavnicima štaba za bezbednost Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa predstavnicima štaba za bezbednost Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se omogućava uvođenje privremene zabrane izlaska iz zemlje građanima koji napuste službu u organima Federalne službe bezbednosti (FSB).

Privremeno ograničenje izlaska iz Rusije će početi od trenutka kada građanin napusti svoju funkciju u FSB-u i važiće pet godina.

Zamenica predsednika komiteta Saveta Federacije za ustavno pravo Ljudmila Bokova je objasnila da trenutni zakon već sadrži privremeno ograničenje prava državljana Rusije na izlazak iz zemlje, u slučaju da on radi u organima FSB-a. Predviđena je i mogućnost uvođenja zabrane izlaska iz zemlje do isteka odgovarajućeg ugovora vojnog lica. Senatorka je naglasila da zakon predviđa da se proširi spisak ovih ograničenja od trenutka napuštanja službe.

Šef komiteta Saveta Federacije za zakonodavstvo Andrej Klišas je naglasio da se ova mera preduzima u cilju bezbednosti samih pripadnika organa FSB.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala