Putin: Položaj Rusije na svetskom tržištu oružja jača, uprkos sankcijama

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku komisije za vojno-tehničku saradnju Rusije sa stranim zemljama
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku komisije za vojno-tehničku saradnju Rusije sa stranim zemljama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pozicija Rusije na globalnom tržištu oružja jača, uprkos rastućem pritisku sankcija i nelojalnoj konkurenciji, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku komisije za vojno-tehničku saradnju Rusije sa stranim zemljama.

Prema njegovim rečima, Rusija je od početka godine u inostranstvo isporučila oružje i vojnu tehniku u vrednosti od 13 milijardi dolara, a izvoz stalno raste.

Izvoz ruskog oružja i vojne tehnike raste: ove godine isporučeni su proizvodi u vrednosti od 13 milijardi dolara“, rekao je Putin na sastanku, tokom koga je diskutovano o rezultatima rada u 2019. godini, kao i o perspektivnim oblastima saradnje sa glavnim partnerima u sferi vojno-tehničke saradnje.

Kako je rekao, to je oko dve milijarde dolara više u odnosu na isti period prošle godine.

​Ruski lider zahteva da se u realnom vremenu analizira situacija na tržištu oružja.

„Potrebno je konstantno analizirati situaciju na regionalnim tržištima, osvrtati se na promenljive potrebe kupaca i odgovarati na njihove veće potrebe. U celini, portfelj narudžbi je na stabilnom nivou i prevazilazi 50 milijardi dolara. Velika potražnja za domaćim vojnim proizvodima daje veliki podstrek za modernizovanje načina rada i očuvanja vodećih pozicija u ovoj visokotehnološkoj oblasti“, zaključio je Putin.

Prema njegovim rečima, međunarodni sajmovi oružja uveliko doprinose promociji izvoza.

„U Rusiji je ove godine održano sedam specijalizovanih sajmova, uključujući forum ’Armija 2019‘, vojno-pomorski sajam u Sankt Peterburgu i aero-miting ’MAKS 2019‘. Nakon ovih događaja, zaključeni su ugovori u vrednosti od oko 35 milijardi rubalja (nešto više od 558 miliona dolara)“, naglasio je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala