Projekat „Vod“ se nastavlja: Slede izazovi koji mogu slomiti duh svakog vojnika /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik
Ruski vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ustajanje u jedan sat posle ponoći, uzimanje oružja, upoznavanje sa zadacima i marširanje do neprijateljskih položaja — učesnici specijalnog eksperimenta Ministarstva odbrane za obuku oficira u ovoj epizodi dobili su naređenje da izvedu specijalnu operaciju u pozadini neprijateljskih snaga.

Druga epizoda specijalnog projekta „Vod“ emituje se iz centralnog vojnog okruga, sa poligona Jurga.

Od 1.000 vojnika odabrali su 120 najboljih i najspremnijih. Oni se psihički i fizički pripremaju za testiranja i vežbe, koje mogu slomiti duh svakog vojnika. Na kraju će ostati samo 12 kandidata.

Mladi oficiri moraju da izvedu pet borbenih zadataka — zasedu (napad na konvoj), uništavanje skladišta sa municijom, dezorganizaciju rada neprijateljskog štaba, uništavanje artiljerijske baterije, tihu zasedu (zauzimanje tehnike i dokumenata).

Među vojnicima, koji se u uslovima žestoke konkurencije svim snagama bore za pobedu, ima i nekoliko devojaka. Međutim, zadaci su isti za sve, i one nemaju nikakve povlastice.

Program obuke oficira „po pravilima specijalnih snaga“ uključuje različite elemente: preživljavanje u šumi i močvari, iscrpljujuće marševe i smele napade na pozadinu neprijateljskih snaga, kao i zasede.

Projektom je obuhvaćena teritorija cele Rusije, a u Južnom vojnom okrugu već su izabrali najbolje za dalju obuku.

Prvi put u istoriji Oružanih snaga Rusije, Ministarstvo odbrane sprovodi eksperimentalni program obuke za najbolje oficire. Ekskluzivnu seriju specijalnih reportaža „Vod“ emituje zvanični servis Ministarstva odbrane Rusije — televizija „Zvezda“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala