Osumnjičenog za ubistvo crnogorskog policajca Albanija traži od 2018. godine

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija Crne Gore
Policija Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Troje građana Kosova uhapšeno je zbog ubistva službenika granične policije Crne Gore Milutina Lekovića. Leković (41) preminuo je od posledica ranjavanja zadobijenih oko 14 časova u Igalu. Prethodno je operisan u risanskoj bolnici, u kojoj su lekari satima pokušavali da spasu njegov život.

"Direktni izvršilac krivičnog djela je L.H. (43) državljanin Republike Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), takođe državljani Republike Albanije.

Kako je saopšteno, Albanija direktnog izvršioca krivičnog djela na štetu policijskog službenika L.H. (43) potražuje zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili mjeru bezbjednosti „kazna zatvora“.

"L.H. (49) se od strane Republike Albanije potražuje na nacionalnom novou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije, dok se N.H. potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. zbog krivičnih djela prijetnja.

Protestna kolona vozila u Herceg Novom zbog ubistva policajca Lekovića

U međuvremenu, kako izvještava portal “Radio Jadran”, nešto iza podne od Titove vile u Igalu u protestnu vožnju, kroz centar Herceg Novog do Meljina, zbog tragično stradalog graničnog policajca Milutina Lekovića krenulo je više desetina vozila.

Na okupljanje u znak protesta za jučerašnje nemilosrdno ubistvo mladog policajca dok je obavljao svoju dužnost, Novljani su pozvani sinoć preko društvenih mreža.

Pokretači i inicijatori mirne protestne vožnje su, kako se vanvi, rezignirani i ogorčeni načinom na koji je službenik Granične policije Milutin Leković nastradao obavljajući svoj posao.

Kolona vozila se zaustavila kod Galeba kako bi zapalili svijeće na mjestu gdje je Milutin Leković upucan. Protestna vožnja ići će do Meljina, a onda će produžiti ka Centru bezbjednosti HN gdje će pružiti podršku policiji u zaštiti njenih službenika, prenosi portal Radio Jadran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala