Osumnjičenima za ubistvo policajca u Igalu zadržavanje do 72 časa /video/

© AP Photo / Risto Bozovic)Policija Crna Gora
Policija Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanskim državljanima koji su osumnjičeni da su juče u Igalu ubili policajca Milutina Lekovića određeno je zadržavanje do 72 časa.

Ljuan Hasanaj (43) osumnjičen je da je hicem iz pištolja usmrtio Lekovića, a sa njim su u trenutku ubistva bili njegov brat Ljuljzim Hasanaj (49) i majka Nure Hasanaj (67), prenose podgorički mediji.

„Sva tri lica se terete za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim delom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi“, saopšteno je ranije danas iz Uprave policije.

Navodi se da je Ljuan Hasanaj u Albaniji tražen zbog ubistva sa umišljajem i pokušaja ubistva u vezi sa krivičnim delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije.

Njegovog brata Ljuljzima Hasanaja albanski organi potražuju od 2018. godine zbog krivičnog dela ubistvo sa umišljajem, zavera u pokušaju u vezi sa krivičnim delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije, dok se njihova majka potražuje od prošle godine zbog krivičnih dela pretnja.

Leković je ubijen 15. decembra popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta.

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih pucao u potiljak iz oružja koje je držao sakriveno.

Nakon što su pokušali da pobegnu prema granici sa Hrvatskom, napadači su uhapšeni u Sutorini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala