Američki general: Vašington pravi raketu koja može da savlada ruske PVO sisteme

CC BY 2.0 / Flickr / Latonja Martin / Lansiranje američke balističke rakete srednjeg dometa sa poligona na Havajima
Lansiranje američke balističke rakete srednjeg dometa sa poligona na Havajima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka raketa PrSM (Precision Strike Missile) klase zemlja—zemlja, koju razvija korporacija „Lokid Martin“ za vazduhoplovstvo i mornaricu Sjedinjenih Američkih Država, trebalo bi da može da savlada ruski sistem za protivvazdušnu odbranu, saopštio je za „Brejking difens“ američki general Džon Raferti.

Prema njegovim rečima, na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima.

General je naglasio da bi raketa trebalo da zameni taktički raketni sistem ATAKMS. Ova raketa će biti manjih dimenzija u odnosu na svoju prethodnicu. To će omogućiti da se u kontejntere sistema stavi više punjenja.

List navodi da je uspešna raketna proba PrSM izvedena na poligonu „Vajt sends“ u Novom Meksiku 10. decembra. Raketa je prešla oko 240 kilometara i pogodila sve ciljeve.

Raketa PrSM mogla bi da uđe u službu 2023. godine. Dve godine kasnije planirano je da se ona obnovi i opremi funkcijom praćenja i uništavanja pokretnih ciljeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala