Protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu

Pratite nas
U Beogradu je večeras održan protest „1 od 5 miliona“ šetnjom od Filozofskog fakulteta do zgrade Vrhovnog kasacionog suda, a ovoga puta okupljenima su se obratili jedan od organizatora protesta Miodrag Simović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Na protestu je najavljeno da će u ponedeljak, u pet minuta do 12 sati, ispred zgrade Javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici, biti predata peticiju da se oslobodi Aleksandar Obradović iz „Krušika“, koju je potpisalo 30.000 građana, prenosi Tanjug.

Kolona se kretala od Filozofskog fakulteta preko Trga republike i Terazija, a iz Ulice kralja Milana kod „Londona“ demonstranti su skrenuli u Ulicu kneza Miloša, a zatim u Nemanjinu do zgrade Vrhovnog kasacionog suda gde su ironično kao specijalnog gosta najavili republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, tvrdeći da je njen rad obeležilo ćutanje o brojnim aferama.

Demonstranti su potom pokucali na vrata Vrhovnog kasacionog suda čime su simbolično želeli da, kako su rekli, probude tužilaštvo da počne da radi svoj posao, a potom su ih organizatori pozvali da svojim potpisom podrže peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradovića.

Organizatori večerašnji protest nisu prijavili policiji zbog čega je saobraćaj na trasi kojom se kolona šetala bio blokiran, što je naročito bilo primetno u Ulici kneza Miloša i Nemanjinoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala