Peskov: Na samitu „Normandijske četvorke“ nije bilo sudbonosnog proboja

© REUTERS / POOLPredsednici Ukrajine i Rusije, Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, dolaze na samit "normandijske četvorke" u Jelisejskoj palati u Parizu
Predsednici Ukrajine i Rusije, Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, dolaze na samit normandijske četvorke u Jelisejskoj palati u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da na minulom samitu „Normandijske četvorke“ u Parizu nije bilo sudbonosnog proboja.
„Obnovljen je normandijski format pregovora nakon duge pauze. Da li je postignut sudbonosni proboj? Nije“, rekao je Peskov.

Prethodno je portparol Kremlja rekao da je neumesno govoriti o tome ko je bio pobednik samita „Normandijske četvorke“ (Rusija, Nemačka, Francuska, Ukrajina), pošto su svi učesnici imali jedan cilj — preduzimanje napora za rešavanje konflikta na jugoistoku Ukrajine.

Ranije je list „Komersant“ javio da je na samitu „Normandijske četvorke“, navodno, nemačka kancelarka Angela Merkel nazvala predsednika Rusije Vladimira Putina pobednikom ovog događaja.

Podsetimo, samit „Normandijske četvorke“, na kom su učestvovali nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i predsednici Francuske, Rusije i Ukrajine, Emanuel Makron, Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, održan je 9. decembra u Parizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala