Crna Gora se sve više naoružava: Posle Turske i Amerike, stiže oružje iz Izraela

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelska vojska
Izraelska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora će od kompanije „Elbit“ iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će dvije pješadijske čete biti kompletno opremljene.

Uoči posjete Izraelu, Bošković je rekao da je Vlada dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman sa Izraelom i njenom kompanijom „Elbit“ kako bi naoružala borbena vozila.

On je kazao da je to spoj koji će omogućiti najbolju moguću opremljenost pripadnika Vojske Crne Gore, a prije svega pješadijskih jedinica.

„To nam je bio plan, da dvije pješadijske čete VCG opremimo lakooklopnim vozilima, kako bismo im omogućili da mogu bez izlaganja opasnosti izvršavati svoje zadatke, a na najbolji mogući način omogućiti njihovo participiranje u međunarodnim misijama“, rekao je Bošković.

On je podsjetio i da će Turska Vojski CG donirati 16 miliona evra za obnovu kompletnog voznog parka, prije svega transportnog programa.

„Na taj način će, nakon što su nabavljeni helikopteri, biti zaokružen jedan veliki proces modernizacije VCG“, rekao je Bošković.

Podsjetimo, portal „Balkanska bezbjednosna mreža“ krajem novembra naveo je da je u budžetu Crne Gore za 2020. godinu predviđeno da se uzme kredit od 35 miliona evra za nabavku borbenih stanica na daljinsko upravljanje za naoružavanje lakih oklopnih vozila JLTV, čiju je nabavku CG ugovorila sa vlastima SAD.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala