„Četiri ruže“ pobedile na međunarodnom filmskom festivalu u Gračanici

© Foto : Kinooko filmPrvi film u kome Srbin sa Kosova "oslobađa" Beograd
Prvi film u kome Srbin sa Kosova oslobađa Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas

Pobednik petog po redu Međunarodnog filmskog festivala Kosovo i Metohija u Gračanici je film „Četiri ruže“, režisera Vasilija Nikitovića.

Tako je odlučila publika posle četiri uzbudljiva festivalska dana i pogledanih 13 domaćih i evropskih filmova, uključujući i program za najmlađe.

U snažnoj konkurenciji najboljih ovogodišnjih filmova srpske produkcije i nekoliko inostranih hitova, gledaoci u Gračanici opredelili su se za Nikitovićev režiserski prvenac „Četiri ruže“.

Režiser filma je izjavio da ga je posebno obradovala vest iz Gračanice i da je ponosan što je njegov film trijumfovao baš na festivalu u južnoj srpskoj pokrajini:

„Beskrajno sam srećan jer je publika na festivalu na Kosovu i Metohiji na pravi način razumela i prihvatila ideju filma Četiri ruže. Koliko me raduje što su krcati bioskopi širom Srbije i što ne mogu da predahnem od izveštaja sa terena koji govore da postižemo rekorde gledanosti, toliko me je ugrejala sjajna vest iz Doma kultura Gračanica“.

Kosovo i Metohija — međunarodni filmski festival pomogli su Evropski kulturni forum uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije, a u saradnji sa Domom kulture u Gračanici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala