Težak put do Olimpijskih igara: Rukometašice Srbije dobile rivalke u kvalifikacijama za Tokio 2020.

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAURukometašice Srbije posle utakmice sa Danskom
Rukometašice Srbije posle utakmice sa Danskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije zauzela je šesto mesto na svetskoj smotri, a čini se da je dobila i najtežu grupu u kvalifikacijama za Olimpijske igre u kojoj su Kina, Mađarska i evropska reprezentacija koja osvoji bronzu na Svetskom prvenstvu.

Definitivno, najbolje je bilo zauzeti sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu (samo jedan rival u grupi iz Evrope), ali kalkulacije su našim devojkama bile zabranjene, pišu „Novosti“.

U borbi za dva mesta koja vode u Tokio, u drugoj kvalifikacionoj grupi, ekipi Ljubomira Obradovića rivali će biti Kina, Mađarska, te bronzane sa Svetskog prvenstva (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).

Kineskinje su bronzane sa Prvenstva Azije, održanog prošle godine u Japanu, a na ovom SP su zauzele 23. mesto.

Mađarice su sedmoplasirane sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, a na Svetskom prvenstvu u Japanu zauzele su tek 14. mesto.

Poslednja tri Interkontinentalna olimpijska kvalifikaciona turnira odigraće se od 19. do 22. marta, a domaćini još nisu poznati.

Rukometašice Crne Gore igraće na turniru Grupe 3, u kojoj su još Rumunija, Severna Koreja i četvrtoplasirana selekcija sa SP u Japanu (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).

Grupu 1 za sada čine Švedska, Argentina i Senegal, a četvrta ekipa će biti vicešampion sveta (Rusija, Holandija, Norveška ili Španija).

Rukometašice Srbije rano jutros su izgubile od Crne Gore sa 28:26 (13:12) u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala