Za koga se sređuju ruske žene? Tekst o tome zašto su nam potrebne štikle i manikir

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDevojke pred takmičenje Mis Rusije
Devojke pred takmičenje Mis Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruskinje se ne oblače za muškarce, već za žene. I takmiče se među sobom – odećom.

Kad žena sa istoka izlazi iz kuće, pokušava što je moguće više da sakrije lice i figuru kako drugi muškarci ne bi videli njenu lepotu. Na kraju krajeva, sve njeni čari treba da se sačuvaju za njenog muža. 

Prosečna Ruskinja obično obuče najbolje stvari za posao. Dugo stoji ispred ogledala, nanoseći šminku, uvijajući kovrdže, birajući garderobu. Međutim, kad se vrati kući, srećno skida svu tu „municiju“ i u najboljem slučaju oblači pidžamu sa ovčicama.

Praćenje trendova može da ugrozi zdravlje... - Sputnik Srbija
Koliko su farbe za kosu štetne za zdravlje?

Iskreni tekst ruske blogerke Morene Morane izazvao je mnogo reakcija na mrežama. A evo šta ona tvrdi o potrebi žena da se ulepšaju.

Ruskinje se ne oblače za muškarce, već za žene. I takmiče se među sobom – odećom.

Mnogi muškarci pogrešno veruju da se žene oblače za njih, a žene koje nose prozirne bluze i visoke potpetice izazivaju ljubomoru drugih žena.

Vrlo malo je muškaraca koji će nakon razgovora moći da opišu kakav je žena imala manikir. Ali ima dosta žena koje su spremne da se prokomentarišu nokte bez laka, ispucale krajeve kose i staromodni stil odeće.

Torbica sa šminkom - Sputnik Srbija
Žene u neseseru nose nešto veoma opasno

Ako vaša žena ide na posao i pritom brine o svom manikiru, šminki i kosi, onda najverovatnije želi da zaseni druge žene, a ne muškarce. Da li ste primetili da se najlepša odeća često može videti na roditeljskim sastancima?

U stvari, naučnici su odavno dokazali da je odeća način da se žena pozicionira ne toliko među druge muškarce, koliko među pripadnicama lepšeg pola. Dokazano je da su žene mnogo strože od muškaraca kada procenjuju figuru, starosnu dob, negu, stil i cenu odeće i asesoara. Prema tome se formira mesto u ženskoj hijerarhiji.

Kod kuće, žene imaju puno briga u domaćinstvu

Možda neki muškarci oblikuju svoje ideje o idealnoj ženi na osnovu filmova koje su gledali u detinjstvu i reklama. Tamo lepe, elegantne domaćice laganim pokretom nogu urede stan, istovremeno spremajući večeru, brinući o deci i plešući.

Stvarnost je surovija. Umesto bele haljine koja miriše na ruže, ponekad je potrebno obući nešto praktično. Ovo je posebno upadljivo u situacijama kada je žena zaista zauzeta decom i domaćinstvom, a nema pomoći sa strane.

Muškarac sebi bira ženu koja je obično vedra, dobro obučena i lepog izgleda. Ali nakon rođenja deteta često se zapita zašto je voljena obukla haljinu prekrivenu ostacima dečje hrane. Sa dobijanjem dece, broj kućnih poslova eksponencijalno raste. Stoga izgled ne može ostati isti.

Zato je dopadljiv, privlačan izgled pokušaj kontrole i davanja signala drugima – dobro sam.

Ako su potpetice i šminka obavezne komponente putovanja čak i do najbliže prodavnice, a garderoba se bira i pre bacanja smeća, očigledno je da se žena ne oseća ostvarenom u drugim, značajnijim stvarima. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala