Rusija: Testiranje američke rakete pokazuje da su je SAD razvijale uprkos odredbama Sporazuma

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na poslovni centar Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Pogled na poslovni centar Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor odeljenja za pitanja neširenja i kontrole oružja pri Ministarstvu inostranih poslova Rusija Vladimir Jermakov prokomentarisao je američko testiranje rakete, rekavši da to pokazuje da se njen razvoj sprovodio mnogo ranije, u vreme dok je još uvek bio na snazi Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Zabrinuti smo i uzećemo to u obzir“, rekao je on podsetivši da je Sporazum o likvidaciji raketa kratkog i srednjeg dometa bio na snazi do 2. avgusta.

Takođe je podsetio i na činjenicu da su SAD još u avgustu, odmah nakon istupanja iz Sporazuma, testirale još jednu krstareću raketu, koja je takođe bila zabranjena.

Ministarstvo odbrane SAD izvršilo je testiranje rakete koja bi bila zabranjena Sporazumom o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF), na šta su neki zagovornici kontrole naoružanja iz SAD rekli da se time rizikuje nepotrebna trka u naoružanju sa Moskvom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala