Teroristi pripremaju nove lažne hemijske napade u Idlibu

© AFP 2023 / Omar Haj KadourDim u Idlibu
Dim u Idlibu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi se pripremaju da insceniraju primenu otrovnih materija i uništavanje infrastrukture na jugu zone deeskalacije Idlib, saopštio je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Jurij Borenkov.

„Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana dobio je informaciju da vođe terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam zajedno sa članovima pseudo-humanitarne organizacije ’Beli šlemovi‘ planiraju da u naseljima južnog dela zone deeskalacije Idlib sprovedu insceniranje primene otrovnih materija i uništavanje civilne infrastrukture“, rekao je on.

On je istakao da je cilj tih provokacija priprema fotografija i video-materijala za distribuciju na internetu i zapadnim i bliskoistočnim medijima sa optužbama da sirijske vladine snage upotrebljavaju hemijsko oružje protiv civila i izvode neselektivne napade.

Borenkov je takođe rekao da su ruske i turske snage ponovo zajedno patrolirale duž ruta Šejrek-Arada-Kabir u provinciji Alepu, dok ih su iz vazduha pokrivali helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Osim toga, nastavljeno je patroliranje jedinica ruske vojne policije u provincijama Alepu i Raki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala