„Samsung galaksi S11“ imaće kameru od 108 megapiksela i 5 puta optički zum /video/

CC0 / Pixabay / Samsung
Samsung - Sputnik Srbija
Pratite nas
Već odavno kruže glasine o specifikacijama novog „Samsung galaksi S11“ koji stiže 2020. godine, a prema najnovijim informacijama, ovaj mobilni telefon će imati kameru od 108 megapiksela i optičko uvećanje od pet puta.

„Galaksi S11“ će imati i tajm-of-flajt senzor (ToF) kameru, poput ovogodišnjeg „Galaksi nuot 10 plus“. ToF senzor emituje određenu količinu svetlosti na površinu udaljenih objekata i određuje koliko vremena treba da se svetlo vrati od objekta nazad. Na taj način se mogu odrediti različite udaljenosti objekata u odnosu na ToF kameru, piše „Blumberg“.

„Samsung“ navodno planira kameru od 108 megapiksela i 5 puta optički zum koji će koristiti i na svom novom sklopivom telefonu, koji bi mogao biti predstavljen u februaru 2020. godine.

Ipak, „Samsungov“ 108-megapikselni senzor koristiće i drugi proizvođači. „Sjaomijev“ futuristički „Mi miks alfa“ upotrebiće isti senzor na svojoj kameri, a već je dostupan na „Mi nout 10“.

Međutim, južnokorejski gigant se uveliko kladi na svoju tehnologiju stavljajući je na vrh. Megapikseli nisu sve, naravno, ali zvuči kao da će se kamera kod „Galaksi S11“ barem umnogome razlikovati od one kod svog prethodnika.

Pored „Galaksi S11“, „Samsung“ uskoro donosi i model „Galaksi S11e“, koji bi trebalo da ima nešto veći ekran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala