Premijer Crne Gore u nedelju u Vatikanu

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Duško Marković boraviće 14. decembra u zvaničnoj posjeti Vatikanu na poziv državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina, najavljeno je iz Vlade. Tom prilikom će biti razgovarano i o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti, navedeno je u Platformi za zvaničnu posjetu Markovića Svetoj Stolici koju je danas usvojila Vlada.

„Imajući u vidu značaj koji Crna Gora pridaje pitanju vjerskih sloboda i prava, susreti u Vatikanu biće prilika da se istaknu aktivnosti u kontekstu normiranja položaja vjerskih zajednica kroz potvrđivanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica saglasno najvišim međunarodnim pravnim standardima u ovoj oblasti“, navedeno je u toj platformi.

Osim sa Parolinijem, Marković će imati prijem i razgovor sa papom Franjom, kao i sa sekretarom za odnose sa drugim državama monsinjorom Polom Galagerom.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC objavila je ranije pismo pape Franje u kojem je on naveo da Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti mora da bude donesen po demokratskim principima i da moraju da ga prihvate sve vjerske zajednice. Poglavar Rimokatoličke crkve je odgovorio na pismo koje je dobio od patrijarha SPC Irineja, navode u MCP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala