Svi u Nikšić, protiv haradinajevskih manira onih koji žele da ubiju pravoslavnog boga /video/

© Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je građane na veliki Crkveno-narodni sabor u Nikšiću zakazan za 21. decembar.

Srpska pravoslavna crkva pozvala je ranije građane u Crnoj Gori na svetu liturgiju u Nikšiću, koju će služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika budimljansko-nikšićki Joanikije u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

Sveta liturgija biće održana povodom predloga zakona Vlade Crne Gore, kojim se planira oduzimanje imovine SPC u Crnoj Gori.

Milačićev poziv prenosimo integralno:

„Posle najava da ćete zakonom pravoslavnoj državi Crnoj Gori oteti državotvornu, kanonsku crkvu, da će sve ono što nas duhom i kostima veže za Crnu Goru postati dio vašeg trbuha, pucali ste u krst.

Nišaneći naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog, rušeći mit Cetinjskog manastira, nišaneći mitropolita Amfilohija pucali ste u igumana Đurđevih stupova, u naslednika Mojsija Zečevića, u vladiku Joanikija.

Pucate zaboravljajući da metak, kao i bog, nađe put do čovjeka koji ga traži.

Pucate da ucrtate i nastavite put kojim su stotinama godina išli vaši prethodnici, vaši blizanci po alavosti i trbusima, osmanlijske paše, age i begovi, okupatori protiv kojih se Njegoš, a za našu slobodu i slobodu naše crkve, borio do poslednje kapi krvi.

Vučete obarač u koji ste uramili crkvu, pokušavajući da od sebe otmete poslednje utočište trunke vašeg razuma.

Želite da ubijete pravoslavnog boga iz vjekovima spaljivanih manastirskih zidina, boga sa vatrom pojedenih i izbrisanih ikona, a uvijek nanovo iz vatre vaskrsavanog, pobjedonosnog boga.

Da se i vi, haradinajevskim manirima, svojim rukama penjete na naše hramove, skidate i bacate krst sa crkve utemeljene krvlju i pepelom Svetog Save i kosovskim zavjetom Cara Lazara, stvarajući tako od nas polunarod, narod bez morala i norme, naciju divljaka bez savjesti.

Umišljate da je zemlja naših crkava vaše carstvo, da ste rođeni da sa bogom bijete bitke, koje su vam preci u praživotima iza vas izgubili, samo da biste se vi tako rogobatni rodili i igrajući se nadživota ponovo izgubili isti, crkvi objavljeni rat.

Pod tim bogom sa kojim ratujete na crnogorskoj zemlji ne stojite samo vi.

Pod tim bogom nas ima mnogo više, da bdimo i pred manastirima i crkvama stojimo sve dok vas ne vratimo bogu, da vas on, pobijedivši sve ljudsko, ponizi krstom, u ime Oca i Sina, da vas blagosilja sve dok ne zavapite za njegovim nebeskim carstvom kada shvatite da će vam on oprostiti grijehe, ali da vam dugove niko neće oprostiti.

Borićemo se protiv vas, sve dok vas ne otmemo od vas samih i vratimo crkvi, da stenjete od milosti, duhovnosti i sramote kada progledate biblijskim očima kroz ikone vaših svetaca.

Borićemo se protiv vas u subotu, 21. decembra, pred Hramom Svetog Vasilija Ostroškog, borićemo se protiv vas, zbog vas, da vas dovedemo pred taj hram, da bi vam se vratilo za sve ono što ste od nas oteli.

U ime te borbe, braćo i sestre, u subotu 21. decembra na Saboru u Nikšiću moramo biti svi do jednog, da opravdamo zavjet dat smrću naših predaka da se pravoslavlje u Crnoj Gori brani do poslednje kapi krvi, da pokažemo da je vjera metak od kojeg će stradati svi oni koji nanišane boga.

I da će nad kostima Svetog Vasilija Ostroškog sagorjeti svaka nevjera, nepravda i zlo.

Svi na sabor. Vidimo se u Nikšiću.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala