Kremlj: Ubijeni Gruzin u Berlinu bio povezan sa terorističkim napadima u Rusiji

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKule moskovskog Kremlja
Kule moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ustanovljeno da je ubijeni gruzijski državljanin u Berlinu, a etnički Čečen Zelimhan Hangošvili bio povezan sa jednim od najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji.

Portparol Kremlja je dodao i da je Rusija u više navrata slala zahteve Nemačkoj za izručenje Hangošvilija zbog njegove povezanosti sa teroristima.

Peskov je naveo i da se u Evropi još uvek skriva veliki broj učesnika u krvavim terorističkim napadima u Rusiji, kao i da se protiv njih vodi istraga sa ciljem da oni budu izručeni Ruskoj Federaciji.

Rekao je i da svi oni dobijaju boravišne dozvole i državljanstva uprkos tome što Rusija protiv njih vodi istražne procese.

Proterivanje nemačkih diplomata

Peskov je prokomentarisao i nedavnu odluku ruskog Ministarstva inostranih poslova da protera dvojicu nemačkih diplomata kao odgovor na proterivanje dvojice ruskih diplomata, rekavši da se nada da ovaj potez neće poslužiti kao negativni faktor u dijalogu Moskve i Berlina.

„Ovo su iznuđene mere, jer su proterana dvojica ruskih diplomata. Smatramo da je to bilo sasvim neosnovano. Nismo saglasni sa takvom odlukom Berlina“, naglasio je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe rekao i da je Rusija spremna da sarađuje sa Nemačkom kako bi se razotkrili detalji ubistva Hangošvilija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala