Šta je Bela kuća saopštila posle posete Lavrova

CC0 / Pixabay / Ovalni kabinet u Beloj kući
Ovalni kabinet u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom američki predsednik Donald Tramp upozorio je Moskvu da ne pokušava da se meša u izbore u SAD i pozvao ju je da reši sukob sa Ukrajinom, saopštila je Bela kuća.

Sa Lavrovom je razgovarao i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je poručio da je „neprihvatljivo“ bilo koje strano mešanje u američke izbore i poručio Rusiji i drugim zemljama da će Trampova administracija zaštititi integritet glasanja.

Pompeo je na konferenciji za novinare sa Lavrovom, s kojim je u Stejt departmentu razgovarao o kontroli naoružanja, Ukrajini, Siriji i Venecueli, naglasio da će Trampova administracija sprečiti mešanje u izbore.

„Jasno sam stavio do znanja da je to neprihvatljivo i jasno sam Rusiji izneo naša očekivanja. Trampova administracija će uvek raditi da zaštiti integritet naših izbora“, naglasio je Pompeo.

Uoči susreta sa Trampom u Beloj kući Lavrov je ponovo odbacio optužbe da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Rekao je da je Moskva želela da objavi detalje komunikacije sa Vašingtonom koji bi, kako je naveo, oslobodili Rusiju od optužbi da se mešala u izbore, ali da su SAD to blokirale.

Poseta ruskog šefa diplomatije Vašingtonu, prva od maja 2017. godine, odvija se u senci zvaničnog iznošenja optužbi u procesu opoziva Trampa i predsednikovih kritika na račun internog izveštaja Sekretarijata za pravosuđe, u kojem se navodi da je FBI opravdano otvorio istragu o vezama između Trampovog izbornog štaba u kampanji 2016. godine i Rusije.

Lavrov je u Vašington doputovao posle posete Parizu, gde su se u ponedeljak sastali ruski i ukrajinski predsednik Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, uz lidere Francuske i Nemačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala