Srpske rukometašice obezbedile učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAURukometašice Srbije posle utakmice sa Danskom
Rukometašice Srbije posle utakmice sa Danskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno protiv Danske — 26:26 u meču Grupe 1 druge faze Svetskog prvenstva u Japanu.

U dramatičnom meču, neizvesnom do samog kraja, igračice selektora Ljubomira Obradovića osvojile su zlatan bod kojim su obezbedile treće mesto u grupi i time direktno ostavile Dansku bez šansi za plasman na Olimpijski turnir u Tokiju.

Reprezentacija Srbije će, ako Norveška pobedi Nemačku u meču koji se igra u 12.30, u petak igrati za peto mesto na turniru.

Ako kao pobednik izađu Nemice, naše devojke će igrati za sedmo mesto protiv Crne Gore ili Švedske.

Najbolja ekipa na turniru direktno će obezbediti plasman na Olimpijske igre u Japanu, dok će najboljih šest izboriti plasman na jedan od tri kvalifikaciona turnira.

Na kvalifikacioni turnir su se već plasirale Rusija i Holandija (koja je bila u našoj grupi). Francuska je obezbedila direktan plasman na OI kao šampion Evrope, Brazil kao šampion Amerike, dok je Argentina takođe izborila plasman na kvalifikacioni turnir.

Iz Azije se već plasirala Južna Koreja kao kontinentalni šampion, dok će Kina takođe učestvovati na kvalifikacionom turniru.

Ukoliko reprezentativke Srbije budu uspešne na kvalifikacionom turniru, biće to prvi plasman naših rukometašica na Olimpijske igre posle 32 godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala