Dodik: Oni koji vrednuju Handkeov rad znaju mnogo više nego mi

© Srna / Milenko ŠukaloMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Peter Handke veliki književnik, koji je zaslužio Nobelovu nagradu.

„On je to zaslužio jer ljudi koji vrednuju njegov rad mnogo više znaju nego mi. Čestitam mu i na ovaj izbor nije mogao uticati niko iz BiH", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

On je rekao da ne zna da li kantoni mogu nekoga proglasiti nepoželjnim i izrazio zadovoljstvo što je Handke na dodelu nagrade pozvao proslavljenog režisera Emira Kusturicu.

„Kusturica je na dodeli Nobelove nagrade bio bez ikakvih političkih konotacija. Potpuno je nepotrebno da neko u BiH, a pogotovu SDA, bezočno napada njegovo prisustvo“, rekao je Dodik, prenela je Srna.

On je izrazio zadovoljstvo što će Handke doći u Banjaluku.

Austrijski pisac Peter Handke primio je juče Nobelovu nagradu za književnost za 2019. godinu. On je priznanje dobio „za uticajno delo koje je jezičkom domišljatošću istražilo periferiju i specifičnost ljudskog iskustva“.

Skupština Kantona Sarajevo donela je danas deklaraciju u kojoj osuđuje dodelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu i kojom ga proglašava personom non grata u tom kantonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala