Žene žrtve rata iz Srpske podržale Handkea u Stokholmu

© RTRSSkup podrške Peteru Handkeu u Stokholmu
Skup podrške Peteru Handkeu u Stokholmu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici srpskih udruženja okupili su se u Stokholmu na skupu podrške Peteru Handkeu, dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost.

Predstavnice Udruženja žena žrtava rata iz Republike Srpske organizovano su došle u Stokholm kako bi podržale austrijskog pisca, prenosi RTRS.

Predsednica Udruženja Božica Živković Rajilić rekla je da su predstavnice tog udruženja došle u glavni grad Švedske kako bi organizovano pružile podršku Handkeu, koji je jedan od onih ljudi koji su zadužili čovečanstvo jer su govorili istinu, što je danas retko.

„Handke je preneo istinu u svojim delima, istinu koja ostaje budućim generacijama i mi ga podržavamo, kao i sve ljude koji govore tačno i ispravno i koji razmišljaju svojom glavom, a ne po plaćenim medijima i tuđim narudžbinama“, rekla je ona.

Rajilićeva je u ime Udruženja žena žrtava rata iz Republike Srpske čestitala Handkeu.

U glavnom gradu Švedske, ispred dvorane u kojoj je održana svečana ceremonija dodele nagrade, istovremeno je održan protest bošnjačkih udruženja.

Okupljeni su minutom ćutanja odali počast žrtvama zločina u Srebrenici 1995. godine, kao i žrtvama ratnih dejstava u celoj BiH, prenela je Anadolija.

© AP Photo / Karin WesslenProtest u Stokholmu protiv dodele Nobelove nagrade Peteru Handkeu
Žene žrtve rata iz Srpske podržale Handkea u Stokholmu - Sputnik Srbija
Protest u Stokholmu protiv dodele Nobelove nagrade Peteru Handkeu

Od kada je objavljeno da je Handke ovogodišnji nobelov laureat nisu prestali napadi na njega iz dela zapadne intelektualne zajednice, ali i bošnjačkih političkih krugova, piše RTRS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala