Rusija poziva EU da se pridruži Velikom evroazijskom partnerstvu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKiril Barski
Kiril Barski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Inicijativa velikog evroazijskog partnerstva otvorena je za Evropsku uniju, izjavio je specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova Rusije Kiril Barski.

„Naša inicijativa je maksimalno fleksibilna, otvorena je i za Evropsku uniju i za njene zemlje-članice. Nikada se nismo ograđivali od njih, mi zahtevamo da se razmotri mogućnost pridruživanja našoj inicijativi“, rekao je Barski na zasedanju Saveta Federacije za međunarodne poslove „O realizaciji donetih odluka i sporazuma o spajanju Evroazijskog ekonomskog saveza sa kineskom inicijativom ’Jedan pojas jedan put‘ u cilju formiranja velikog evroazijskog partnerstva između država-članica Evroazijske ekonomske zajednice, ŠOS-a i ASEAN-a“.

Transsibirska železnica - Sputnik Srbija
San o Velikoj Evroaziji u kojoj će Rusija imati ključnu ulogu

Prema njegovim rečima, Evropska unija pokazuje određeno interesovanje.

„Predsednik Francuske Emanuel Makron nedavno se setio Šarl de Golove ideje o Evroaziji od Lisabona do Vladivostoka. Mi ćemo to pozdraviti i podsticati“, zaključio je Barski.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov rekao da je koncepcija velikog evroazijskog partnerstva otvorena za sve zemlje i organizacije, uključujući i Evropsku uniju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala