Rusija: Čak i bez zastave na Olimpijadi svi će znati ko smo

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Bičkov
Dmitrij Bičkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko se desi da nastupamo na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju bez zastave, svejedno će svi znati da se takmiče ruski sportisti, rekao je predsednik Federacije sportskog penjanja Rusije Dmitrij Bičkov.

„Čak i ako budemo morali da se takmičimo bez zastave, svi ćemo znati da je to naš sportista, jer su njegovi rezultati dostignuća kojima se ponosi Rusija i u koje su uloženi snaga i znanje ruskog sporta! I predstavnici drugih zemalja su svesni toga. Naravno da nam nije drago što naša olimpijska istorija počinje pod takvim okolnostima, ali smo sigurni da će Olimpijski komitet Rusije i Ministarstvo sporta Rusije uložiti sve napore kako bi naši sportisti mogli da otputuju u Tokio“, istakao je Bičkov.

Olimpijski krugovi u Kalinjingradu - Sputnik Srbija
Uživo: Žestok udar na ruski sport, stižu reakcije

Prema njegovim rečima, trenutno su u toku pripreme za Olimpijske igre 2020. godine.

„Pripremamo se da adekvatno nastupimo na Olimpijadi 2020. godine. Aktuelni standard koji odgovara kodeksu VADA uključuje i Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a ne odnosi se na kontinentalna takmičenja“, zaključio je Bičkov.

Izvršni komitet VADA je ranije saopštio da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim, ni na svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala